Tippek családja egészségének és jólétének gondozásához nyaralás közben

0
1347

Ez egy időszakos ünnepről szól, és ez a szülő család sokféle szituációval szembesül. A statisztikák azt mutatják, hogy a szezonban a nyaralás 20% -kal megnő a gyermekek baleseteinél , amelyek a leggyakoribbak: égési sérülések , fulladások, horzsolások, traumás craneoencephalicusok (fejfújások), törések és ételmérgezés.

A wellness- pihenés érdekében Dr. Felicitos Leal, az Orvostudományi és Egészségtudományi Főiskola professzora és a Zambrano Hellion Kórház Gyermekgyógyászati ​​Intézetének tagja adunk néhány tippet a balesetek elkerülése érdekében, amelyek folytatást hagynak a a kiskorú egészsége.

EBBEN A CIKKBEN

Amikor kirándulni megy

Az utazás idején nagyon fontos az „orvosi otthon” és a „fogorvosi otthon” megléte , ha valaki olyat mond, akit ismer és akinek van hozzáférése az aktához , hogy esetleges események felmerülése esetén őt felszámolják távolságot és jelzéseket adni.  

„Valakinek szüksége van arra, hogy az adatok finomak legyenek – mert tudni fogják – képesek felismerni a betegségeket, és ha elküld egy fényképet, akkor segíthet a távolságban, akkor nem fog nyaralni széf, ha nincs otthoni orvosi vagy fogorvosi ház „- mondta a gyermekorvos azt is javasolta, hogy egy orvosi biztosítási költség magasabb biztosítását vagy megvásárlását biztosítsa , és a külföldi balesetek költségei országtól függően növekedni fognak .

„Ne tegye magát magas kockázatú tevékenységekbe, amikor tudja, hogy a segélyszakértő szakember nagyon messze van tőled „ – javasolta Dr. Leal.

Dr. Leal szerint az egyik dolog, amelyet figyelembe kell venni az utazás elhagyásakor, az az, ha az utazónak valamilyen betegsége vagy allergiája van „, ha bármilyen betegsége van, a származási helyről kell kitölteni, elegendő gyógyszer hozzáadása fecskendőt vagy applikátort, és előre látják, hogy a rendeltetési helyen valószínűleg nem lesz könnyű megtalálni ezeket a gyógyszereket „

Ezenkívül a gyermekorvos javasolta, hogy hozzon egy alapkészletet

Orrspray a nyomásváltozások okozta fájó fülek megelőzésére repülés közben, kötszerek, gézpárnák, alkohol, antibiotikum, fülcseppek, ibuprofen, paracetamol, krém gombaellenes, gátló nap szabadalmi dermatológiai, szúnyogriasztó, hashajtó, alacsony teljesítményű krém-kortizon égő napra, dugók a fülekre és a googlokra. Mindezt több műanyag zacskóba kell csomagolni és lezárni , ezáltal elkerülhető a nyomás általi kiömlés (légi úton történő utazás esetén).

Mivel a szállodák nem rendelkeznek a gyermekek számára biztonságos környezettel , nagyon fontos, hogy a kiskorúakat távol tartsák az erkélyektől, a medencéktől és a tengertől, és hogy mindig láthassák őket, hogy elkerüljék a baleseteket „” az 1 és 4 év közötti gyermekek halálának fő oka vízbe merülve fontos, hogy ha a kiskorú mindenkor belépett a medence portájába, akkor egy magas biztonságú mellényt kapott, amelyen az üzletekben sportot kaphat „- mondta Dr. Leal, a donák és az úszók használatát is kizárta, és hogy nincsenek biztonságban.  

Ajánlásként az ünnepi időszakban bekövetkező balesetek elkerülése és / vagy természetes jelenségek esetén a 3 éves kortól kezdve a gyermekek betöltenék a szüleikkel teli neveket „A gyermekeknek meg kell tanulniuk szüleik nevét, sejtjét és nevét olyan személy, aki nem él ugyanabban a városban, hogy a telefon, arra az esetre, hogy elveszett vagy történetesen a jelenség természetes”, továbbá hangsúlyozta make a kérdést, mielőtt tervezés egy utazás a gyerekek » akik számára a szabadság?« , és hogy a ez az egyszerű kérdés el fogja érni a sok csalódást a jövőben.

Az otthonban

Az otthoni balesetek gyakoribbak, amikor a gyermek egyedül van, vagy amikor a szülők tudatában vannak annak a kockázatnak, amely a növekedéskor alacsonyabbá válik; a szakember szerint a gyermekek 20% -a kevesebb, mint 20 centiméteres vízbe fullad , például a felmosó kádjába, a WC-be vagy a kádfürdőbe.

Az otthoni balesetek megelőzésének jó módja annak megakadályozása , hogy egyedül maradjon, vagy más, 12 évesnél fiatalabb gyermekek gondozásában, akik nem tudnak beszélni és írni ; javasolta továbbá az olyan médiákhoz való hozzáférés korlátozását , mint: internet, ipad, okostelefon, Roku, a kiskorúak számára nem megfelelő képek és programok magas tartalma miatt.

Az idényszünetben helyénvaló, hogy a gyermek fizikai és szabadidős tevékenységein kívül folytassa a pihenéshez és az étkezéshez szükséges egészséges szokásait, hogy lehetővé tegye a gyermek fejlődését és megakadályozza a dekompenzációt.

Hozzátette, hogy fontolóra kell venni a füstérzékelők felszerelését minden szobába, folyosóra, nappali és étkezőbe, és ugyanolyan alakúnak kell lennie , és az otthon minden szintjén egy oltót kell elhelyezni , hogy a kiskorú és a család egészségét minden szezonban gondozza.

Ugyanolyan fontos, mint a szálloda, a repülőgép foglalása, meghoznak bizonyos megelőzési intézkedéseket, hogy maximálisan élvezhessék a vakáció időszakait. Az imitáció az egyetlen módja annak biztosítására, hogy a gyerekek megtanuljanak gondozni és veszélyes körülményeket biztosítani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here