A Giardia egy Egysejtű legelterjedtebb a világon. Jön formájában a ciszták, a folyosón, az egyik házigazda, a másik a trophozoite a bélben a fogadó. A ciszták tojásdad (átlagos átmérője 10-15 mikron), merev, 2 vagy 4 magok, valamint védi a külső hártya vastag, 0,3-0,5 mikron,

hogyan fordul elő parazitafertőzés?

hogyan-fordul-elő-parazitafertőzés

amely egy külső réteg rákok fonalas, illetve egy belső réteg hártyás.
A trophozoiták kimutatása a változó formában, többé-kevésbé kerek, attól függően, hogy a faj, hossza 10-20 mikron, szélessége között, 5 vagy 10 mikro-méterre található. Tartalmaz egy vagy két test medián, 4 pár ostorok (anterior, posterior, caudalis, valamint hasi), valamint egy lemezt behelyezni, két mag, anélkül, hogy nucleolus.

A Giardia lamblia szét a világ minden tájáról. Nem található különösen a vízi környezetben, frekventált állatok szolgáló tározók, mint a vadon élő rágcsálók. Az ember szervezetébe a parazita által ivóvíz vagy élelmiszer fogyasztásából szennyezett, ciszták (kell 10-20 ciszták, hogy dolgozzon ki giardiasis), vagy lépjen kapcsolatba a hulladék széklet, jelen piszkos kezek (fertőzés széklet -).

A ciszták a parazita ellenállnak a klór koncentráció használt tisztítási elérni a gyomorban a sav okozza a kiadás trophozoiták kimutatása, amely felfedezte a duodenum, valamint az éhbél , hol megszorozzuk mitózis.

Rendelkeznek egy központi lemez, amely működik, mint egy olyan tapadókorong, amely csatlakozik a borda, hogy az ecset a enterocytes. A szorzás a parazita, illetve a tapadás a bél hám, valamint a gyulladást okoznak, de nem fordul elő nekrózis, sem a parazita áttelepíti a terek extraintestinal.

A fertőzés az úgynevezett giardiasis, amelyek felszívódási zavar szindróma. Egy része a fertőzések, ha a szám a ciszták fogyasztanak elegendő, továbbra is tünetmentes, vagy szubklinikai. Után egy lappangási idő 1-3 hét, azt tapasztalja, hogy nem specifikus tünetek, mint például a hatása a gyomor-bél traktus,

hogyan lehet parazita fertőzések diagnosztizálni ?

hogyan-lehet-parazita-fertőzések-diagnosztizálni

a hasmenés , puffadás, hasi görcsök, valamint steatorrhea okozta a felszívódási zavar a lipidek. A fertőzés spontán 1-2 hét a legtöbb beteg, de egy kisebbség, általában azok, amelyek immunológiai hiányosságok szintjén az IgA, hajlamos arra, hogy krónikussá válik, a gyakori kiújulás.

A diagnózis széklet vizsgálat azzal a megállapítással, a ciszták, illetve trophozoiták kimutatása. Gyakran a coprocoltura negatív, ezért szükséges, hogy végre nyombélfekély biopszia során gasztroszkópia. Ön is használja immuntesztek kimutatására a széklet antigén.

Ismerünk hatékony gyógyszert A kifejezést ismerünk hatékony gyógyszert utal, hogy a fertőzés a Entamoeba histolytica. A leggyakoribb betegségek vagy fekélyes (vagy amebic vérhas), valamint a máj ismerünk hatékony gyógyszert (vagy bél krónikus). A fertőzés is befolyásolja a szív, a hashártya vagy a tüdő.

A betegség előfordulása a világ ismerünk hatékony gyógyszert 10%, de egyes endémiás területeken eléri a 80% – ot.
Az amőba, az ókori görög “amoibé”, ami azt jelenti, hogy “átalakulás”, egy micro egysejtű, jellemző a változékonyság, a forma. Az Entamoeba histolytica az egyik fajta Amőba elismert, mint egy vírus, ami a bél fertőzések,

valamint extra-bél. A amoebae található az alján a pangó víz, gazdag tápanyagokban. Néhány faj parazita a bélben az ember, az állatok, valamint okozhat ismerünk hatékony gyógyszert. A méretek eltérőek néhány tíz mikrométer fel, hogy 5 mm-es.
A ciszták a amoebae vagy kizárták az egyes fertőzött keresztül a széklet.

A fertőzés a Entamoeba histolytica fordul elő lenyelése érett ciszták, az étel, a víz vagy a kezét szennyezett hulladék széklet, amely az átviteli orofecal. Aztán megjelent trophozoiták kimutatása, keresztül egy mutáció a ciszták a bél környezet kedvező, különösen szinten a vastagbél. Itt vannak a honosított a mélység,

ami a gyulladásos reakció, anatómiai károsodás, például fekélyek a gombot az ing. Különösen érintette az Amőba Hystolitica utazók az endémiás területeken, mind a férfi homoszexuálisok.

A klinikai kép változik egészséges hordozók, hogy az alanyok pauci-tünetekkel járó vagy tünetmentes, amíg súlyos formái szisztémás értékvesztés.
A tünetek, mind a klinikai jelek arra mutatnak, anorexia, hányinger, hányás, hasmenés , colitis , peritonitis, de bizonyos esetekben a beteg tünetmentes, vagy panaszkodni, csak erős csalánkiütés.

A szövődmények lehet peritonitis, a megacolon, mérgező, bélrendszeri vérzés.
A keret extra-bél megy a tályog, a máj vagy a tüdő, hogy a szívburokgyulladás. Közvetlen magában foglalja a diagnózis hematophagous trophozoiták kimutatása a székletben vagy a nyert anyag, a fekélyek, a kólika, a kolonoszkópia. A vér, a felismerés antitestek antiameba magas titer fennállhat év.
A terápia magában foglalja a metronidazol vagy más anti-parazita.

hogyan reagál a szervezet egy parazita fertőzés ?

hogyan-reagál-a-szervezet-egy-parazita-fertőzés

A FERTŐZÉS ÁLTAL BÉLFÉRGEKET (Mikroorganizmusok, Többsejtű élőlények) (a görög helmin/helmintos ami azt jelenti, hogy a worm). Fonálférgek (a görög nema a szál, eides alakja, ez azt jelenti, férgek alakú drót).

Orsóféreg Lumbricoides (Ascaridiasi)
Orsóféreg lumbricoides egy barom, egy fehér, a felnőtt női elérheti a mérete 30 cm hosszú, 5 mm átmérőjű, míg a férfi egy kicsit kisebb. Átviteli embereken keresztül történik a bevétel a tojás, amely nyílást a duodenum , felszabadító lárvák, hogy áthatolni a bél falán, majd elterjedt a véráramba.

A vér szállítja a máj, a szív, a tüdő. Belül polkát héten a lárvák, nőnek, majd behatolnak a alveolusok a tüdő, hogy akkor lehet kiutasítani, vagy újra lenyelte a köpet. Vissza a vékonybél teljes az érés, a böjt. Itt a nő, miután a megtermékenyített által a férfi, meghatározza a tojást, akár 200,000 / nap. Orsóféreg lumbricoides lehet túlélni a bélben körülbelül egy év.

A fertőzés végzett a tojásokat, hogy le a szennyezett élelmiszerek.
A tünetek: láz, köhögés, köpet, véres, zihálás, meg egy keret allergiás a eosinophilia, csalánkiütés, asztma, angioneurotikus ödéma. A bél szakasz később lehet tünetmentes, vagy jelen a tünetek záró szintjén a bél vagy a epeúti.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét