A cukorbetegség kockázata néhány éve növekszik. A beteg számos súlyos betegségben szenvedhet cukorbetegség miatt, például vakság, veseelégtelenség, szívroham, stroke stb. Az elmúlt negyven évben a cukorbetegség négyszer nagyobb mértékben nőtt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint évente mintegy 7 millió ember szenved a betegségben, ebből 70 000 gyermek.

Hatalmas hatása ellenére még mindig nincs gyógymód bármilyen típusú cukorbetegségre. Egyes kezelések hasznosak a betegek bizonyos mértékű csökkentésében. De a cukorbetegek hosszú távú egészségügyi szövődményekkel szembesülnek. Hogyan kezeljük a cukorbetegséget?

típusú cukorbetegség: hogyan kell kezelni a cukorbetegséget?

Mint tudják, a cukorbetegség kezelése nem lehetséges. Ennek hatásai azonban csökkenthetők a tünetek csökkentésével is. Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő embereknek különféle terveket kell kezelniük. Kezelési terve segít a cukorbetegség kezelésében és az egészség megőrzésében. Ez a terv minden beteg esetében eltérő lehet, a beteg egészségi állapotától függően.

A cukorbetegség kezelése előtt meg kell értenie vércukorszintjét. Glükózt kapunk az ételből, amit eszünk. Ez a szervezet sejtjeinek fő energiaforrása, amelyet a véren keresztül különböző szervekbe szállítanak. A glükóz az inzulin hormon segítségével jut be a sejtekbe. Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő emberek teste nem képes inzulint termelni.

Ez azt jelenti, hogy a glükóz a véráramban marad, és nem éri el a sejteket, ami növeli a vércukorszintet. Ez beteggé teszi az embereket. Ezért ebben az esetben kezelésüket figyelembe veszik, hogy vércukorszintjük a megfelelő tartományban marad. Hogyan kezeljük az 1-es típusú cukorbetegséget:

Használja az inzulint, mint egy orvos tanácsát. Azok az emberek, akik 1-es típusú cukorbetegségben szenvednek, az inzulin szedése a kezelés része. Mert ezek az emberek nem termelnek inzulint a testükben. A megfelelő mennyiséget kell bevenni, hogy a vércukorszint a megfelelő tartományban maradjon. Az inzulint a szervezetben lévő tűből vagy inzulinpumpából lehet bevenni. Különböző típusú inzulint használnak különböző célokra. Az Ön által használt inzulin típusa és az Ön által naponta bevett felvételek száma attól függ, hogy mi a legjobb az Ön és az Ön egészsége számára.

Egyél kiegyensúlyozott étrendet

Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő embereknek jobban vigyázniuk kell étkezési szokásaikra. Mindig kiegyensúlyozott étrendet kell venniük. Mivel egyes diéták növelhetik a vércukorszintet. Szerezd meg a megfelelő tanácsot az orvostól az étrendről.

Rendszeresen ellenőrizze a vércukorszintet
A vércukorszint rendszeres ellenőrzése szintén része. Ez segít a cukorbetegség egyensúlyában.

Fizikai tevékenységek. A kérdésre adott válasz az, hogyan kell kezelni a cukorbetegséget gyakorlással. A cukorbetegség kezelésének fő része a testmozgás is. A napi fizikai aktivitás javítja a vércukorszintet. Ez számos más egészségügyi problémát is enyhít. Minden fizikai aktivitás előnyös az 1-es típusú cukorbetegségben, mint a gyaloglás,sportolás, jóga, kerékpározás stb.

típusú cukorbetegség: hogyan kell kezelni a cukorbetegséget?
A cukorszint bizonyos módon szabályozható a 2. típusú cukorbetegségben.

Fogyás. A cukorbetegség kezelése az első módja a fogyásnak. A fogyás csökkentheti a vércukorszintet. A súly 5-10% – ának elvesztése sokkal hatékonyabb lehet A 2-es típusú cukorbetegség esetén is. Ehhez változtassa meg étrendjét, gyakoroljon, forduljon orvoshoz.

Bár a cukorbetegségre nincs specifikus étrend, ezeket a dolgokat gondoskodni kell:

 • Csökkentse a kalóriákat
 • Egyél kevesebb szénhidrátot, különösen édes dolgokat
 • Egyél kevesebb zsíros ételeket
 • Vegyünk több gyümölcsöt és zöldséget
 • Egyél több rostban gazdag ételeket
 • Fogadjon el tanácsot kezelőorvosától vagy bármely diétától, hogyan kell szednie, és hogyan ne.
 • Rendszeres testmozgás
 • A rendszeres testmozgás alacsony vércukorszintet tart. Bármilyen fizikai tevékenységet végezhet. Mint a séták, úszás, kerékpározás stb. Ha napi legalább 30-60 percig csinálja, akkor előnyös lesz.

Vércukorszint monitor

Cukorbetegségben ellenőrizni kell a vércukorszintjét. Ha naponta többször inzulint szed, tájékoztassa kezelőorvosát arról, hogy milyen gyakran kell ellenőriznie a vércukorszintet. A vércukorszint megfelelő ellenőrzésével tudni fogja, hogy vércukorszintje a megfelelő tartományban van-e.

Cukorbetegség gyógyszeres kezelés vagy inzulinkezelés

A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők közül néhánynak megfelelő étrendje és testmozgása van ahhoz, hogy vércukorszintje kiegyensúlyozott legyen. Azonban sok embernek gyógyszert és inzulin támogatást kell kérnie. Akár szedi ezt a gyógyszert, akár nem. Sok dologtól függ, mint például a vércukorszintje vagy más egészségügyi problémák.

A cukorbetegség gyógyszerei a következők:

 • Metformin: a metformin egy 2-es típusú cukorbetegség gyógyszer. Ez csökkenti a glükóz termelését a májban, és növeli a szervezet inzulinérzékenységét.
 • Szulfonilurea ( szulfonilurea): ez a gyógyszer segít a szervezetnek több inzulin kinyerésében.
 • Tiazolidindionok( tiazolidindionok): ezekben a napokban ilyenek a roziglitazon (Avandia) és a pioglitazon (actos). Ezenkívül a test szöveteit érzékenyebbé teszi az inzulinra.
 • DPP-4 gátlók: ezek a gyógyszerek, mint például a szitagliptin( Januvia), a szaxagliptin (Onglyza) és a linagliptin, a szervezet vércukorszintje, amely hatékonyan csökkenti az AR-t.
 • GLP-1 receptor agonista: ez a gyógyszer lassítja az emésztést, és hatékonyan csökkenti a vércukorszintet. Ékezetes (it, Biden), liraglutid (Victoza) és shemale (kozmikus) GLP-1 receptor agonisták példák.
 • SGLT2 inhibitorok: ezek a gyógyszerek védik a veséket a cukor újbóli felszívódásától a véráramba. Ilyen például changelin (Ince), dapagliflozin (force) és mpangile (jordániai).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét