Hogyan legyünk boldogok: A tudomány 18 kulcsot ad nekünk, hogy boldogok legyünk, és a 3-at

0
1232

Hogyan lehet boldog. Boldognak lenni olyan cél, amelyet mindannyian el akarunk érni, de különböző elképzeléseink vannak arról, hogyan érhetjük el. Könnyű úgy gondolkodni a boldogságon, mint egy eredményen, de megtanulni jól érezni magát a körülmények ellenére is kulcsfontosságú egy életstílus egészséges megőrzéséhez.

Igaz, hogy néha a körülmények nem a legkedvezőbbek a jó érzéshez, azonban vannak bizonyos cselekedetek, amelyeket maga is alkalmazhat az élethez való hozzáállásunk javítása érdekében. Ebben a cikkben 18 apró akciót fedez fel, amelyek segítenek nekik boldogabbá válni és jól érezni magukat minden nap. Kezdje el ma, hogy átalakítsa belső és külsejét!

EBBEN A CIKKBEN

¿Mi vagy annak, hogy boldog légy?

A boldogság egy szóösszetétel, amelyet nehéz meghatározni, mindenekelőtt azért, mert a boldogsághoz vezető út mindegyikünk számára más és más. A Királyi Akadémia szótára szerint a boldogság „a kellemes lelki és testi elégedettség állapota”.

És összhangban leszel velem abban, hogy ez az állapot személyenként változik. Amire szükségem van, hogy boldog legyek és jól érezzem magam, az az, hogy az életemet egy olyan munka fejlesztésére fordítom, amelyet szeretek, és más embereknek segítek életük átalakításában.

Mások az erdő közepén elszigetelve élve találják meg a boldogságot. Mások az élő utazásban. Amint láthatja, a boldogság kérdése végtelen válaszokkal bír. Ezenkívül a boldogság sok tényezőtől függ. És éppen ezért a boldogság nem cél, hanem utazás. És maga az út teszi mindennap jól érzi magát és boldoggá. 

Vagyis: A boldogság az, hogy napi kis döntéseket kell hoznom, amelyek cselekvéssé válnak, hogy boldogabban éljünk.Vagy más módon mondták: a boldogság úticél nélküli út. Bár a siker fogalma ugyanolyan szubjektív lehet, mint a boldogság, arra az alapra megyünk, hogy megértjük a sikert azáltal, hogy elismerjük a professzionális és a számlabankot táplált.

Ez azt mondta: Ön azok közé tartozik, akik azt gondolják, hogy boldogsága sikertől függ? Ez a pénz boldogságot ad? Ha elhiszed, sajnálom, hogy elmondom, hogy hazugság. Mítosz. Valójában sok esetben a siker nemcsak nem vezet boldogsághoz, hanem mindez fordítva történik.

Boldognak lenni: A boldogság és a siker nagy mítosza

Nem arról van szó, hogy a pénz nem fontos. Azóta van. A világban, amelyben élünk, elengedhetetlen. De ez nem azt akarja mondani, hogy ez az, amire szükséged van, hogy jobban örülj. Örülni fogok egy bizonyos pontig: azon a ponton, amikor megadod a szükséges biztonságot.

Ezért a pénz pszichológiai nyugalmat ad, de nem boldogságot. Figyelje meg, hogy a 100 ezer euró / év telt el, csak a pénz oldja meg a problémákat (van rossz is), de nem járul hozzá olyan jelentősen az emberek boldogságához.

Gondoljon ezekre a gyerekképekre, anélkül, hogy keményen játszanának boldogan a favellákban. Vagy azokban a többiekben, Afrikában, akik nem veszítik el mosolyukat, ha még folyó vízük sincs.

Másrészt gondol azokra a híres milliomosokra, akik életüket véget vetik (vagy megpróbálják), mert üresnek és egyedül érezték magukat. Robin Williams színész és Marilyn Monroe öngyilkos lett. Angelina Jolie, Tina Turner és Lady Di megpróbálta. Biztosan tudsz még sok példát.

Néhányuknak hiányzott a pénzük? Egyáltalán. ¿Hiányzik a siker? Nem. Épp ellenkezőleg. Olyan ikonok voltak, amelyek egyetemes elismeréssel rendelkeznek, és emberek milliói csodálják őket. Szóval, miért nem kell boldognak lenniük, miközben az a gyerek, aki saját erőforrások nélkül rendelkezik, mi az? Miért van az embereknek, hogy sok minden nem érzi jól magát és nem boldog, míg más spárta életű emberek megtelik a teljességet?

Lássuk, mit mond a tudomány a tiszteletnek. Boldog akarok lenni – Fül! Itt vannak a boldogság történetének legnagyobb tanulmányának megállapításai. Meghívlak benneteket, hogy nézzétek meg Robert Waldinger, a kutatás több mint 75 éves igazgatójának TED-beszélgetését arról, hogy mi teszi boldoggá az embereket Harvardon, több generációs ember számára, a társadalmi-demográfiai szinttől különböző Bostonból, Massachusetts-ből.

Összefoglalom a következtetéseket:

A tanulmányból kiderül, hogy a közeli személyes kapcsolatok nemcsak a pénz, a hírnév és a siker az, ami miatt boldognak érzi magát az emberekkel egész életében. A szeretteivel (családdal, partnerrel vagy barátokkal) fennálló kapcsolatok megvédik az embereket az elégedetlenségtől, késleltetve a szellemi és fizikai állapotromlást, és egy életet hosszabb és boldogabbnak kedveznek, sokkal többet, amelyek a társadalmi csúcshoz tartoznak, egy intellektuális tényezővel magasak vagy akár jó genetikával rendelkezik. A boldogság kiterjed, ha aktív a 3 C az életedben.

 • Segítség: segítség másoknak, megosztás és együttműködés.
 • Növekedés: személyes és szakmai szinten.
 • Gondozás: először te, szeretteid, fontos kapcsolataid.

¿Hogyan lehet megtanulni boldog lenni? Ha egy ideje elgondolkodott azon, hogyan lehetne boldogabb minden nap, még mindig olvasva, mert felfedezi, hogy boldognak lenni könnyű.

 • Mert csak egy dologtól függ: te magad.
 • A boldogság egy döntés szokás. Nem cél
 • Az elején megemlítettem neked: a boldogság nem cél.
 • A folyamat a fontos.
 • Az utazás, ha akarod.
 • A boldogság is egy döntés.
 • A létállapot, az élet és az élet látása.
 • A boldogságot nem epikus pillanatok alkotják, de ez megteremti annak lehetőségét, hogy egyszerű pillanatokat élhessenek meg a tiéddel.
 • A mindennapi élet, a részletek, az árnyalatok.
 • A boldogság egy gesztus, egy tekintet, egy ölelés, egy mosoly mögött rejlik.
 • Segít, amikor csak tudsz.
 • Légy barátságos .
 • Ne ítélj .
 • Figyelj és értsd meg a másikat.
 • Csináld jól.

Röviden: a boldogság attól függ, mennyire áll szemben az élet mindennapjaival, és hogyan választja a kapcsolatot veled és a világgal. Ne keresse a boldogságot: a döntés és az elszántság meghozatala. Válassza ki a boldogságot, majd fontolja meg, hogyan lehet boldog. Ha mindegyiknek egy, a boldogságtól eltérő definíciója van, logikus következtetni arra, hogy a boldogságnak különböző módjai vannak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here